sâmbătă, 20 aprilie 2013


CRISTAL DE CUART ROZ

           Cuartul roz este un tip de cuart ce poate fi regasit in nuante de la roz deschis pana la roz rosiatic. Acesta este unul dintre cele mai indragite varietati de cuart. Spectrul coloristic de la roz la aproape rosu este complet unic, spre deosebire de celelalte specii de minerale roz. Culoarea este datorata impuritatilor de fier si titanium.
         Cuartul roz este folosit ca piatra ornamentala. De asemenea, poate fi o alternativa pentru nativii lunii Ianuarie.Se asociaza deseori cu echilibrul emotional si cu iertarea. Desi cuartul roz este de obicei prea "intunecat" pentru a fi taiat/fatetat, exista totusi cateva piese cu claritate si culoare foarte bune pentru a fi taiate.
        Multe din bucatile de pietre semipretioase din cuart roz sunt folosite ca si cabochon, unde claritatea nu este la fel de importanta ca si culoarea. Totodata, cuartul roz este o piatra ornamentala atractiva si este taiat in sfere, piramide, obeliscuri, figurine si statuete ornamentale.
           Aceasta varietate de cuart se gaseste in Madagascar, India, Germania si anumite locatii din Statele Unite ale Americii. De asemenea, cuartul roz s-a extras dintr-un sit celebru  langa Custer, Dakota de Sud dar acum, cele mai multe rezerve de cuart roz de buna calitate vin din Brazilia.
          Brazilia este singura sursa curenta de cristale de cuart roz bine formate. Se credea ca acest tip de cuart se gaseste doar in stare masiva, regasit doar in miezul pegmatitelor. Lipsa  acestor cristale constituie, de fapt, o curiozitate deoarece cuarturile cristalizate in cristale bine formate. In trecut, mineralogii  din intreaga lume au crezut despre primele cristale descoperite ca sunt falsuri.  
        Se spune despre cuartul roz ca este un excelent vindecator in cazul afectiunilor cardiace. Este un remediu natural care poate fi folosit pentru tratarea oricaror probleme emotionale, oferind o energie blanda si linistitoare.
         Cuartul roz este o piatra a iubirii universale. Restabileste încrederea si armonie în relatii, încurajeaza iubirea neconditionata.  Purifica si deschide inima, sustinand dragostea, prietenia. Cuartul roz risipeste negativismul si protejează împotriva poluării mediului, înlocuindu-l cu vibratii pozitive. Acesta încurajează auto-iertare si acceptare.

          De asemenea, acesta intareaste si echilibreaza sistemul circulator, reduce tensiunea, problemele legate de plamani, rinichi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cercei din pietre semipreţioase BLUE SKY (turcoaz 1  cm/1 cm) cu şurub. DISPONIBILI la preţul de 12 lei